Vakanties en cursussenTsjechië Retraite

15 tot 22 juni 2013
€ 499,-

Met Jacobien van der Heide (yogadocent) en Marjolijn de Graaf (kunstzinnig therapeut)

In de woeste natuur gaan we aan de slag met de elementen. Heerlijk genieten van het bos, de wijdheid van de velden, frisse lucht, stilte, imposante rotsformaties en yoga, boetseren, tekenen en schilderen.

De dagen beginnen met zachte verfrissende yogalessen die je verbinden met het thema van de dag (een van de elementen). Dit thema wordt gedurende de dag verder uitgediept in de schilder- teken- en boetseeropdrachten in combinatie met bijvoorbeeld een wandeling of meditatie.

De yoga lessen en de kunstzinnige opdrachten zijn lekker buiten of in ons eigen kerkje met uitzicht op de velden, heuvels en het bos. Bijzonder is de bron met helend water waardoor het hier vroeger een bedevaartsoord was.

Het is een plek met echte stilte om tot jezelf te komen en te onthaasten, maar er is ook ruimte voor gezelligheid, muziek, goede gesprekken , kampvuur en vrije tijd.

Info en aanmelden

Jacobien: jacobien@studos.nl
Marjolijn: marjolijn.noah@gmail.com

Wanneer

15 t/m 22 juni 2013

Zaterdag 15 juni komt iedereen aan, zondag begint het programma.
Zaterdag 22 juni vertrek na het ontbijt

Voor wie

Deze week is geschikt voor iedereen die tot een diepere rust wil komen. Ervaring met yoga en de kunstzinnige oefeningen zijn niet nodig.

Waar

De kerk staat buiten het dorp Vernerovice in Tsjechië, vlak bij de grens met Polen. De Yoga en de kunstzinnige workshops vinden plaats in de kerkruimte. Er is een verdieping in de kerk waardoor de vloer gelijk is met de ramen en zo prachtig uitzicht biedt op het bos.

Verblijf

Verblijf in ‘Lesni Vila’ een ruime, prachtig gerestaureerde oude boswachterwoning op 10 minuten lopen (door de velden) van de kerk.

Kosten

€ 499,-

Inclusief: verblijf in ‘Lesni Vila’, dagelijkse yoga en workshops in de kerk, materiaal, alle maaltijden en tussendoortjes, thee, sap en bronwater, wandelexcursies en begeleiding.

Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 75,- (beperkt mogelijk)

Eten

Maaltijden zijn vers, vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en van streekproducten. De maaltijden worden door een kok voor de groep verzorgd.

De reis

Met de auto:

Als je ‘s morgens vroeg vertrekt kom je ‘s avonds voor het donker aan. Het is tussen de 10 en 12 uur rijden (onderweg hele lekkere Poolse soep bij de grens!). Voor benzine betaal je ongeveer € 200,- voor de heen en terugreis.
We kunnen deelnemers met elkaar in contact brengen om samen te rijden, dus laat even weten als je dat wilt of van plan bent met de auto te komen.
De routebeschrijving staat op deze site.

Met het vliegtuig:

Er gaan vluchten van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Praag en naar Wroclaw (Polen) verder ga je met de trein.
Vluchten kosten tussen de € 50,- en € 300,- Het laatste stuk met de trein ongeveer € 12,-. Er zijn vaak goedkope aanbiedingen als je zoekt bij verschillende maatschappijen.

Met de trein:

Er is een directe verbinding Amsterdam-Praag. Vertrek dagelijks om 19 uur, aankomst in Praag 9 uur. Een retour kost ongeveer € 300,- In Praag stap je over op een andere trein, na nog een overstap in Starkoc pikken wij je op van het station in Mezimesti. De reistijd van Praag naar Mezimesti is 3,5 uur en kost ongeveer € 12,-

Als je vragen hebt over het reizen voel je vrij om ons te mailen.


Iets over ons


Jacobien van der Heide

Als yogadocent geef ik aSl enkele jaren les op mijn eigen yogaschool: Yoga Haven in Leiden. Ik heb de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven gevolgd, en later de Sivananda Yoga Teachers Training Course in Frankrijk. Afgelopen 4 jaar ben ik in totaal 14 maanden op Bali en in India geweest om Yoga en Vedanta -de heilige yogageschriften- te studeren bij Sama Yoga.

Voor de yogalessen hoef je niet lenig te zijn. De nadruk ligt op een vriendelijke, onderzoekende benadering van jezelf. Je leert je adem en je focus te gebruiken om te voelen hoe je door overgave, beweging en ontspanning gaat stromen.

Marjolijn de Graaf

Ik woon in de kerk, bij de bron, aan de rand van het bos. Het leven daar heeft mij meer in contact gebracht met de elementen, is puurder dan in de stad. Het geeft mij een oergevoel en inspiratie die ik graag wil delen in de workshops.

In 2009 ben ik afgestudeerd als kunstzinnig therapeut. Ik heb eerder een opleiding tot massagetherapeut gedaan en Reiki 1 en 2 gekregen, ik heb een aantal jaren een massagepraktijk gehad.

Het schilderen, tekenen en boetseren heeft mij veel over mijzelf en anderen geleerd. De oefeningen die ik gebruik zijn een speelse manier om kennis te maken met het materiaal en de elementen die we als thema verwerkt hebben. Het kan een middel zijn om eens op een andere manier naar jezelf te kijken, in je kracht te komen en te ontspannen.