Reparatie dak

Eind 2011 zijn we in de kou en sneeuw naar de Strooikerk wezen kijken. We keken naar het plafond en ja hoor het was gerepareerd. De klus is in een maand geklaard door een zeer ervaren timmerman zo te zien. Het ziet er mooi en degelijk uit. Op de grond lagen twee lange bomen die gediend hadden als stut en de kapotte balken liggen er ook nog. Daar is niet veel van over. Poeder bijna. Hierbij de foto`s.

Nu is er nog een probleem met de muren. In het midden bovenaan lijken de muren te wijken. Hierdoor zijn de balken ook vrij komen te liggen en kon er een zijstut losraken. De vraag is nu of dit altijd al was (waarschijnlijk niet want op foto`s van 6 jaar terug zie je nog niets), de grond wat verzakt is, of dat het komt door de bouw van het appartement wat toch zwaarder is als wat de aannemer berekend heeft en dus een fout gemaakt heeft.

Hadden er trekstangen geplaatst moeten worden tussen de muren voor alle zekerheid. Er zijn trekstangen boven het plafond maar die houden de balken bij elkaar. Hier zijn we nu mee bezig om dit uit te zoeken. Er moet in ieder geval nu ook wat met de muren gebeuren. Weer een probleem erbij.