Bewoners vakantie

Speciale vakanties voor bijzondere mensen

Op onze boerderij in Tsjechië, Villa Strooikaas, worden een paar keer per jaar vakanties georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Er gaan drie vakantiegangers mee, vier begeleiders en meestal nog een vrijwilliger. Daardoor is het voor zowel de vakantiegangers als voor de begeleiders rustig en vakantie.

Tijdens de vakanties op Villa Strooikaas staan de vakantiegangers centraal. Wij werken met aandacht voor de individuele behoefte van ieder apart. Vrijheid, ontspanning, ruimte en aandacht om echt te luisteren en aan te sluiten bij welke zorg er nodig is. Weg van de hectiek van de groep, ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Waar je doordat we meer vrijheid hebben misschien anders kan zijn dan in een drukke groep.
Wij wonen zelf in de Villa met ons gezin met twee kinderen. Dat maakt de sfeer huiselijk en warm en kom je thuis waar je het gevoel krijgt erbij te horen, waar we je zien en waar je er mag zijn zoals je bent.

De Villa en omgeving

De villa is een oude, mooi gerestaureerde boerderij te midden van velden en dicht bij een bos. In de grote tuin eromheen staan fruitbomen en groeien andere eetbare kruiden en groenten. We leven met de seizoenen, er wordt gezaaid en in september zijn de appels en pruimen rijp voor de pluk, daar maken we natuurlijk vruchtenmoes en taarten van. We gaan ook picknicken, vuur maken, bloemen plukken en andere activiteiten buiten doen, zoveel mogelijk als het weer het toelaat.

In de Villa is een grote keuken, ruime badkamers en meerdere wc’s.

Muziek maken en schilderen, plaatjes draaien en in de hangmat liggen….. een paar voorbeelden van de dingen die wij in de Villa veel doen. We hebben veel ervaring met de doelgroep en als muziek therapeut en kunstzinnig therapeut. Dit alles zorgt ervoor dat er ruim genoten kan worden van een vakantie met pure zorg en aandacht voor en met elkaar.

De reis en verblijf

De vakantiegangers worden met een busje opgehaald uit de woning en weer teruggebracht. Bij de reis zijn tenminste drie begeleiders aanwezig. De rijtijd is ongeveer 12 uur en we stoppen voldoende om te plassen en de benen te strekken naar behoefte van de vakantiegangers, ook hier is rust en aandacht.
De vakanties duren tien tot veertien dagen.
Ieder heeft een eigen kamer, een begeleider slaapt in dezelfde gang/om de hoek.

Kosten en mogelijkheden

Alleen of samen met je vader/moeder/broer/zus, eigen begeleider, je huisdier, er is veel mogelijk. Elke wens mag geuit worden, wij maken een plan en een kostenplaatje. Duidelijk overleg met ouders, verzorgers en begeleiders is erg belangrijk en onmisbaar voor een vakantie op maat. Een basis vakantie kost ongeveer €600,- inclusief eten, overnachten en reizen.

Voor meer informatie of boekingen bel met Hans 0652342127.