Strooikaas kerk - Slapen op een bijzondere plek!

In het oostelijke deel van het Boheemse paradijs, tussen uitlopers van het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte ligt een vallei met glooiende heuvels en lieflijke dorpjes. Hier staat aan het einde van een landweggetje buiten het dorp Vernerovice een kerkje aan de rand van een bos.

We zijn nu zover met de restauraties dat bovenin een ruim en licht appartement van 100 m² is gemaakt. Het is helemaal van hout met behoud van de originele plafond balken. In de schuine wanden zitten kleine dakkapellen. Wij zitten hier graag op een schapenvachtje in het open raamkozijn van het uitzicht en de boslucht te genieten. Slapen onder de sterren: er staat een twee persoonsbed onder het schuine raam…..

In de toren zijn verdiepingen en trappen gemaakt door de plaatselijke timmerman. Bovenin zit een keuken met simpele uitrusting en een prachtig uitzicht naar alle kanten door grote openslaande ramen. De douche en wc zitten op een andere verdieping.

Heerlijk genieten van de rust, ruimte en stilte van het bos in de lente en herfst. In de zomervakantie is het bos levendig door kinderen die er een kamp hebben.
Vlakbij is een bron en een beekje, het water is zo helder dat je het kan drinken. Langs de kerk lopen verschillende wandel- en fietsroutes die door het bos en over de heuvels lopen. Je kan ook uitjes maken naar bijv. de rotsformaties van Ardspach of het zwemmeertje.

In het dorp Vernerovice is een winkeltje en een restaurant. Ongeveer 10 km. verder ligt de kleine stad Broumov met zijn historische plein en prachtige burcht. Hier zijn allerlei winkeltjes te vinden, waaronder twee grote supermarkten (7 dgn open).

Praag is goed bereikbaar, met de auto of met de trein ben je er in ongeveer 3 uur. De trein vertrekt vanaf een mooi stationnetje in het bos.

Wij hebben één tarief voor hoog- en laagseizoen.
Voor € 450,- mag je een week blijven, er is ruimte voor meerdere slaapplekken (ongeveer 8 personen).